Tupakointi keikalla

Täällä voi vaihtaa mielipiteitä mistä tahansa sen kummemmin asioita kategorioimatta!

Valvoja: Moderaattorit

Tupakointi keikalla

ViestiKirjoittaja temppu » 25.5.2007 01:39

Tuli tässä mieleen, että kun nuo ravintolat nyt muuttuvat savuttomiksi, niin saadaanko me kj:t ryhtyä pitämään taukoja, jotta pääsee tupakalle keikan aikana? Kun eipä niitä taukoja ennenkään ole pidetty...Ja mitä asiakkaat tuumaisivat siitä kun kj laittaa levyn soimaan ja painelee tupakalle ulos/tupakkakoppiin...
Pitää vissiin lopettaa polttaminen. Itse en ainakaan kehtaisi mennä tupakalle ja jättää asiakasta laulamaan. Mutta tuskimpa taukojakaan hyvällä katsottaisi. Kinkkistä. :?
temppu
 
Viestit: 2
Liittynyt: 1.1.1970 02:03
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja pelimanni » 25.5.2007 11:33

Kyllä se on vähentämisen tai mieluiten lopettamisen paikka. Jonniijoutava tappava tapa.
pelimanni
KJ
 
Viestit: 1060
Liittynyt: 1.1.1970 02:23
Paikkakunta: Järvenpää

Ei savua ilman tulta

ViestiKirjoittaja Karaokeka » 25.5.2007 16:12

Olen samaa mieltä että KJ:n täytynee vissiin opetella olemaan keikan verran ilman käärylettä, tai ainakin sovittaa se tupakkitauko hädän yhteyteen. Itselleni sopii mainiosti savuton ilmapiiri, sillä olen kärsinyt ihan oikeasti savunseassa laulamisesta. Kyllä aikuisen ihmisen pitää pystyä olemaan työrupeaman verran ilman nautintoaineita, enhän minäkään alkoholia käyttävänä ihmisenä voi kaljataukoja töissä pitää. Viittaan tällä Jörn Donnerin lausuntoon tupakan puolesta - tupakka on nautintoaine ja ilman tupakkaa/tupakointia "työn lomassa" minulta ei olisi syntynyt yhtään kirjaa. Eipä silti, taitaisi se työpäivä minultakin joutuisammin mennä pienessä pierussa, mutta kun se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Ja lopuksi sanoisin ettei tästä kirjoituksesta nyt kannata kenenkään vetää hernepussia nenään, sillä enhän minäkään ole valittanut KJ:n tupakoinnista lauluni aikana, saati vaatinut tumppaamaan. *Yritetään yhdessä vielä* :lol:
-ilossa elää pitää vaikka päivä vähempi-
Karaokeka
 
Viestit: 16
Liittynyt: 1.1.1970 02:43
Paikkakunta: Masku

ViestiKirjoittaja dj_pirtu » 25.5.2007 17:07

Ahh, auvoisia tulevat olemaan ne päivät kun saan notkua karaokebaareissa vailla tupakinsavun katkua joka tunkeutuu vaatteisiin sekä herkkiin äänihuuliini. :D Heh, joo... Itse lopetin tupakoinnin vajaa kolme vuotta sitten ja savuakaan en ole sen jälkeen ottanut. Ääni rupesi kestämään heti paremmin sekä alaakin sai kohennettua. Eikä tarvitse varmaan hehkuttaa haju- ja makuaistin palautumisesta... Mmm... :P Sitten ei enää tarvitse pestä ihan kaikkia vaatteitakaan baari-illan jälkeen niinkuin nyt joutuu tekemään.
Silta yli pahan krapulan
dj_pirtu
 
Viestit: 73
Liittynyt: 1.1.1970 02:40

ViestiKirjoittaja lara » 1.6.2007 19:38

juu ja tämä on ensimmäinen päivä kun se laulajakaan ei saa vetää röökii kuin ja ainostaan tupakointiin vartavasten rakennetun kopin suojissa tai ulkotiloissa : :wink: jokaisen oma valinta tietysti polttaako vai ei :D mitä tulee juontajan polttamisiin ja yleensä TAUKOIHIN on tottatosiaan väärin että vetäjä hakee kahvetta ja pullaa jonkun pidemmän piisin aikana 8O ja juoksee taas pulla puoliksi syötynä kuuluttamaan seuraavaa estraadilla
esintyvää 8) . muissa ammattikunnissa työehtosopimus määrittää tauot ammattina ala :? on raskas jo työajankohta on yöhön jatkuvaa ja sosiaalisia taitoja vaaditaan saman verran kuin sossun työntekijältä :roll: palkka on kyllä eri luokkaa,eli alalla pitäisi olla tes niinkuin muillakin ammattialoilla tietäisi koska voi lähteä lailliselle röökitauolle :D :drums:
lara
 
Viestit: 4
Liittynyt: 1.1.1970 02:20

ViestiKirjoittaja sumiski » 6.6.2007 11:57

":::: ja seuraavaksi lakisääteinen tupakki-tauko... ja asiakkaat kans ankka marssia tupakkapaikalle... :lol: :lol: testattu ja mones paikas toimii.. 8) hyvä tausta soimaan siksi aikaa ... ja nautinnollisia savuja .. (max 1x tunti jos ruuhkaa).. (ei saa ottaa vakavasti :P )
sumiski
 
Viestit: 3
Liittynyt: 1.1.1970 02:10

ViestiKirjoittaja pelimanni » 7.6.2007 10:34

Nyt on mielestäni Restel mennyt kyllä liian pitkälle. Henkilökunta ei saa lainkaan tupakoida työaikana. Tämä koskee myös yhteistyökumppaneiden henkilökuntaa. Eli karaokejuontajat ja DJ:t eivät myöskään saa polttaa. Ei tupakkakopissa eikä ulkona eikä missään.
Vaikka en itse polta, niin tuo on omiaan saamaan minut ärsyyntymään. Jokin raja holhouksella.
Pian alankin vaatia niitä kahvi-ja ruokapausseja musiikkijuontajille. Kyllä sen nyt jumaliste pitää olla jokaisen oma asia käykö tauollaan polttamassa tai ei. Ärh!
pelimanni
KJ
 
Viestit: 1060
Liittynyt: 1.1.1970 02:23
Paikkakunta: Järvenpää

ViestiKirjoittaja jee » 7.6.2007 11:59

pelimanni kirjoitti:Nyt on mielestäni Restel mennyt kyllä liian pitkälle. Henkilökunta ei saa lainkaan tupakoida työaikana. Tämä koskee myös yhteistyökumppaneiden henkilökuntaa. Eli karaokejuontajat ja DJ:t eivät myöskään saa polttaa. Ei tupakkakopissa eikä ulkona eikä missään.
Vaikka en itse polta, niin tuo on omiaan saamaan minut ärsyyntymään. Jokin raja holhouksella.
Pian alankin vaatia niitä kahvi-ja ruokapausseja musiikkijuontajille. Kyllä sen nyt jumaliste pitää olla jokaisen oma asia käykö tauollaan polttamassa tai ei. Ärh!

Aika mielenkiintoista. Onkohan tuommoinen edes laillista toimintaa. Kyllä kai nyt ainakin ulkona pitää saada polttaa, vähintäänkin sellaisella tauolla josta ei makseta palkkaa. Jos palkattomia taukoja ei ole, niin sitten voisi kuvitella että työntantaja saa määrätä ajankäytöstä noinkin tiukasti. Työntekijäkin saa kyllä valita työpaikkansa... ;)
jee
Staff
 
Viestit: 729
Liittynyt: 1.1.1970 02:36
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja korgie » 7.6.2007 12:54

jee kirjoitti:Aika mielenkiintoista. Onkohan tuommoinen edes laillista toimintaa. Kyllä kai nyt ainakin ulkona pitää saada polttaa, vähintäänkin sellaisella tauolla josta ei makseta palkkaa.


Noin maalaisjärjellä ajateltuna... kyllähän se on jokaisen oma asia, käyttääkö _lakisääteisen_ tauon kahvin juomiseen, tupakanpolttoon, lehden lukuun tai ihan mihin tahansa. Olennainen kysymys siis on, onko karaokejuontajalla _lakisääteisiä_ taukoja? Jos joku jaksaa plärätä pykäliä ja etsiä faktatietoa niin hyvä. Ja nyt siis ei vedota mihinkään työehtosopimuksiin; eikös se jotakuinkin näin mene että jos työsopimuksessa ei ole määritelty mitään noudatettavaa yleistä työehtosopimusta, niin säännökset pitäisi sitten löytyä työaikalaista...?

Edit:

28 §
Päivittäiset lepoajat

Jos vuorokautinen työaika on kuutta tuntia pidempi eikä työntekijän työpaikalla olo ole työn jatkumisen kannalta välttämätöntä, on hänelle annettava työvuoron aikana säännöllinen vähintään tunnin kestävä lepoaika, jonka aikana työntekijä saa esteettömästi poistua työpaikaltaan.


Pikaisella selaamisella ei työaikalaista löytynyt mitään säännöksiä kahvi- tms. tauoista, eli ne on ilmeisesti sitten vain sovittu eri alojen työehtosopimuksissa. Ja jos ei juontajan työsopimuksessa ole mitään mainintaa noudatettavasta työehtosopimuksesta, niin lakipykälien mukaan kai se sitten menee. Eli tupakkataukoja ei sitten pidetä.
"Laita se levy soimaan oikeella nopeudella ja pudota laulua pari oktaavia."
korgie
KJ
 
Viestit: 302
Liittynyt: 1.1.1970 02:03
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja pelimanni » 7.6.2007 17:39

Jep. Eli kun on Restel asiakkaana, eivät juontajat saa polttaa 5,5 h kestävän työaikansa kestäessä. Aika rankka juttu. Ja tarjoilijoilla vielä rankempaa. Erittäin mielenkiintoista nähdä miksi menee tämä meininki. Ja minkäs teet? Tottelet vaan nöyrästi tai tulee joku kilpailija ja nappaa paikan.
pelimanni
KJ
 
Viestit: 1060
Liittynyt: 1.1.1970 02:23
Paikkakunta: Järvenpää

ViestiKirjoittaja korgie » 7.6.2007 20:54

pelimanni kirjoitti:Ja minkäs teet? Tottelet vaan nöyrästi tai tulee joku kilpailija ja nappaa paikan.


Jos nyt vielä viilataan pilkkua, niin karaokejuontajahan ei yleensä ole työsuhteessa ravintolaan, vaan ohjelmatoimistoon. Entäpä jos juontajan ja ohjelmatoimiston välisessä työsopimuksessa olisikin sovittu että tauon saa pitää silloin kun työolosuhteet (pitkä kappale tai ei laulajia) sen sallivat? Mahtaisi tulla melkoinen sanasota... :)
"Laita se levy soimaan oikeella nopeudella ja pudota laulua pari oktaavia."
korgie
KJ
 
Viestit: 302
Liittynyt: 1.1.1970 02:03
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja pelimanni » 8.6.2007 01:25

Juuri näin on siis Restel ilmoittanut: koskee myös yhteistyökumppaneita. Eli sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Eli siis tässä tapauksessa sen lauluja laulatat kenen paikoissa et tupakoi :?
pelimanni
KJ
 
Viestit: 1060
Liittynyt: 1.1.1970 02:23
Paikkakunta: Järvenpää

ViestiKirjoittaja SKK » 8.6.2007 06:43

Niistä tauoista vielä. Työaikalaki sanoo näin:
6 luku
Lepoajat ja sunnuntaityö
28 §
Päivittäiset lepoajat
Jos vuorokautinen työaika on kuutta tuntia pidempi eikä työntekijän työpaikalla olo ole työn jatkumisen kannalta välttämätöntä, on hänelle annettava työvuoron aikana säännöllinen vähintään tunnin kestävä lepoaika, jonka aikana työntekijä saa esteettömästi poistua työpaikaltaan. Työnantaja ja työntekijä voivat sopia lyhyemmästä, kuitenkin vähintään puolen tunnin pituisesta lepoajasta. Lepoaikaa ei saa sijoittaa välittömästi työpäivän alkuun eikä loppuun. Jos työaika ylittää vuorokaudessa 10 tuntia, työntekijällä on halutessaan oikeus pitää enintään puoli tuntia kestävä lepoaika kahdeksan tunnin työskentelyn jälkeen.

Elikä normaalin keikan pituuteen ei mahdu lakisääteistä pitkää taukoa, sellainen kahvin mittainen ehkä :lol:
SKK
KJ
 
Viestit: 184
Liittynyt: 1.1.1970 02:11
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja pelimanni » 8.6.2007 10:19

Eihän juontaja ehdi mitään kahvitaukoja pitämään, mutta jo se on helevetti, jos ei saa muutamia savuja käydä kiskaisemassa jos tätä pahetta harrastaa. Tämä ylittää nyt minun ymmärrykseni.
pelimanni
KJ
 
Viestit: 1060
Liittynyt: 1.1.1970 02:23
Paikkakunta: Järvenpää

Sujuvasti vaan kääryleelle.

ViestiKirjoittaja turkulainen » 4.2.2008 18:47

Meillä o menny hienost tupakkitauot, kun itse olen tiskintakana.
Karaokevetäjä laittaa laulajan laulamaan, säätää säädöt ja röökikourassa viilettää tiskin edestä. Jos tiskillä ei ketään, ni mie viiletän keittiöstä röökit ja painelen perässä seuraksi.
Ei ole asiakkaita haitannu. :P
turkulainen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 1.1.1970 02:06
Paikkakunta: turku

Seuraava

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa