väite

Täällä voi vaihtaa mielipiteitä mistä tahansa sen kummemmin asioita kategorioimatta!

Valvoja: Moderaattorit

väite

ViestiKirjoittaja lexa » 20.3.2011 19:45

ammattikaraoken pitäjänä ja vetäjänä noin 20 vuotta ollut: teiltä nuoremmilta karaoken ammattimiehiltä ! kysyisin oletteko koskaan kysynyt asiakkailtanne missä muodossa he haluaisivat karaokensa soitettavan ld- dvd vai tietokoneelta.
kyselyn vastaus voi olla aika yllätyksellinen ainakin niille jotka soittelevat
musiikin pleijereistä.
lexa
 
Viestit: 27
Liittynyt: 1.1.1970 02:01
Paikkakunta: Hämeenlinna

väite

ViestiKirjoittaja parsatar » 2.4.2011 12:18

:roll: Niinpä niin. Yllätys olisi. Olemme tehneet myös työtä hyvän karaoken eteen ja siihen ei kuulu yksitotinen karokepleijereistä heitettävä kappale asiakkaalle. Tulee oikeesti mieleen tilanne: Asiakas kysyy tiskiltä avainta vessaan se annetaan jos on ja se siinä.
Karaokessa pitää olla tunnelmaa, sen tekee ammattitaitoinen, läsnäoleva karaokejuontaja.

En kiellä etteikö playeri toimi jossain määrin mutta ei ainoana tapana harjoittaa karaokea anniskelupaikoissa. Asiakakaat ja yleisö jäävät väkisin kylmäksi.

Viikonloppuisin tulisi ehdottomasti olla "elävää karaokeilottelua". Onneksi kehityksessä voi tulla taaksekin päin, kehittyäkseen edelleen. Asiakkaita tulee kuunnella. Tämän päivän karaoke on sillä tasolla omassa oikeassa elementissään että koneellistaminen ei pelitä. Eihän sentään fordea tuoteta, vai? :idea:
parsatar
 
Viestit: 100
Liittynyt: 1.1.1970 02:23

ViestiKirjoittaja kimezu » 30.9.2011 03:00

Ainakin meillä suurinosa "vanhanliiton" laulajista tykkää kyllä tosiaan vetäistä ne kappaleet Finnkaraoke-versioina jos ja KUN saavat valita :) Houkutus on kiireisenä iltana toki suuri klikata se kappale sieltä playeristä, mutta lopullinen valinta on toki asiakkaan. :)
Kimmo Sirviö - Ravintolapäällikkö
Ravintola Kaijakka - www.kaijakka.fi
Laukontori 12 33200 Tampere
kimezu
 
Viestit: 4
Liittynyt: 1.1.1970 02:50
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja ollikuhta » 1.10.2011 13:16

Juurikin näin.
ollikuhta
 
Viestit: 19
Liittynyt: 1.1.1970 02:45

ViestiKirjoittaja pelimanni » 9.10.2011 23:18

Minä olen vetänyt päätoimisesti ammatikseni 15 vuotta enkä ymmärrä tämän jutun juonta. Mistäs asiakas voisi tietää sen, mistä soittimesta se biisi monitoriin putkahtaa ja miksi se häntä kiinnostaisi? Eihän ole laulajan kannalta mitään väliä sillä, millä vehkeellä juontaja soittelee vaan mitä soittelee. Vai meinaatteko sitä, että asiakas saisi fiilistä nähdessään juontajan huseeraavan nimenomaan fyysisten levyjen kanssa?
Itse teen keikkaa aivan kaikilla malleilla. Wanhan liiton isoilla lätyillä, pikku kiekoilla ja tietokoneella. Tietokone helpottaa juontajan työtä ja asiakaspalvelun sujuvuutta paljonkin. Esim. jos ei satu olemaan muistihirviö, joka muistaa joka pakin ulkoa ja asiakas kysyy, jotta mitäpä sulla on Kari Tapiolta. Kaziiing ja tietokone antaa vastauksen sekunnissa :D
pelimanni
KJ
 
Viestit: 1060
Liittynyt: 1.1.1970 02:23
Paikkakunta: Järvenpää

ViestiKirjoittaja parsatar » 16.10.2011 14:06

pelimanni kirjoitti:Minä olen vetänyt päätoimisesti ammatikseni 15 vuotta enkä ymmärrä tämän jutun juonta. Mistäs asiakas voisi tietää sen, mistä soittimesta se biisi monitoriin putkahtaa ja miksi se häntä kiinnostaisi? Eihän ole laulajan kannalta mitään väliä sillä, millä vehkeellä juontaja soittelee vaan mitä soittelee. Vai meinaatteko sitä, että asiakas saisi fiilistä nähdessään juontajan huseeraavan nimenomaan fyysisten levyjen kanssa?
Itse teen keikkaa aivan kaikilla malleilla. Wanhan liiton isoilla lätyillä, pikku kiekoilla ja tietokoneella. Tietokone helpottaa juontajan työtä ja asiakaspalvelun sujuvuutta paljonkin. Esim. jos ei satu olemaan muistihirviö, joka muistaa joka pakin ulkoa ja asiakas kysyy, jotta mitäpä sulla on Kari Tapiolta. Kaziiing ja tietokone antaa vastauksen sekunnissa :D


Kyllä kansa tietää... sano entinenkin. Todellakin asiakkaat tietävät mitä he haluavat. Karaokea saa laulaa kotona ilman yleisöä, ilman huomiota ihan tarpeeksi. Kuka huomioi laulajan jos kiireinen tarjoilija, klikattuaan kipaleen sisään, ainoana ilonaan nähdä oman nimensä tv-taulussa -juoksee tarjoilemaan ( kuten kuuluukin) toiselle lasillista tai opastaa, jos opastaa kappalevalikoinnissa... ja koko tunnelma on irrallaan ravintoloissa kun " elävä jukeboxi" laulaa, mutta ei tosiasiassa kiinnosta edes sitä ainoaa ihmista, ketä voisi: juontajaa??

Hellou kauniisti teille konemusiikin soittajille :P Niitä kappaleita on lähes mahdotonta saada maksimaaliseen hyviin karaoken tapaan kuuluvaan säätötasolle. Ei vain irtoa, ei. Kysy ihmeessä ihmisiltä. Kysy. Meillä muistetaan kappaleet ulkoa jos asiakas kysyy, vaikka ei ole kun aivot, jotka ovat keksineet mm. tietokoneen. Kappaleita ei ole vähän, joten turha alkaa siitä inistä. En kirjaudu juontajiin, koska en kuulu kaiken maailman väitteleviin vetäjiin. Ravintoloille toivon menestystä karaokessa ja sen eteen tarvitaan intohimoa ja panostusta joka leviää asiakkaisiin, vaikka kaikki ei edes laulaisi... Jukeboxit on vanhoja keksintöjä... Pyh :wink:
parsatar
 
Viestit: 100
Liittynyt: 1.1.1970 02:23

ViestiKirjoittaja parsatar » 16.10.2011 14:25

Pelimanni hei ollaan joskus väännetty ennenkin kättä. Se että olet viisitoista vuotta vetänyt karaokea alkaa olla kulminaatio piste siihen että lopetat tai uudistut vanhaa kunnioittaen. Sulla on vielä mestaa.

Mites se raahaamishaluukkuus, onko sulla? Joskus ja aika usein laulaja voi olla tupakilla --- Hänen huomioimisensa on tärkeää -- Olemme tehneet töitä todella paljon hyvän tavan karaokejuontamisen eteen. Samperi jos ihmiselle maksetaan palkkaa juontamisesta, miksi miettiä mikä on helpoin tapa tehdä töitä? On kiva olla säätämässä, kiva soittaa taustamusaa tilanteen mukaan, eläytyä asiakkaiden esityksiin ja aika menee - hups! käsistä.

Asiakkaille tarjoamme dvd-soittimiemme ja laitteiston kanssa mahdollisuuden laittaa vain kappaleen nimi ja oma nimi. Menee aika kivasti koodeja etsiessä eikä tule aika pitkäksi sitäkään kautta, tosin ei koskaan. Karoake on sydämenvalinta. Ei mikään palkkatyö. Jos se sitä olisi, alkaisi näkyä aika pakkopullalta. Asiakkaat karaokessa ovat herkkiä, tajuavat pienenkin eleen ja ilmeen yleisöstä, itsestään, ja juontajasta tai ei juontamisesta. DvD- laitteiston kanssa ei tarvitse tupakoida, ei soitella muille työaikana, istua tuttujen pöydässä tai miettiä puutuneita jalkojaan. Annetaan vaan asiakkaiden soittaa lisää väkeä ja laulun raikua. Asiakas osaa toivoa muitakin tiettyjä asioita juontajalta - ja asiakkaasen keskittyvä juontaja muistaa seuraavan kerran minkälainen ko. asiakas on. Eikö ole helppoa? Kiireisimmissä keskuspaikoissa jukeboximenetelmällä ei karaoke tuota pätkääkään vaan on helvetin huono palvelumuoto.

JB - juontajat; Kuunteletteko te äänialaa, transponoitteko te kesken kappaleen jos on tarve, hienosäädättekö te laulajan ääntä, jotka ehkä laulavat ensimmäistä kertaa tai uutta kappaletta??

Halloo pelimanni, tiedät tasan että kyse ei ole mistä " fyysisyyden" tasosta on kyse kun puhutaan juontajasta dvd takaa tai juontajasta tiskillä päälaki vilahtaen. Kyse on kokonaisvaltaisesta kansanhuvista joka laajenee % - tuaalisesti koko ajan. Tosin säätää niin hyvin kuin taidatte playerboxeillanne - siitä ei ehkä anneta palautetta kuten hyvästä säätämisetä ja palvelusta saa. Arvannet kai miksi?? 8)
parsatar
 
Viestit: 100
Liittynyt: 1.1.1970 02:23

ViestiKirjoittaja kimezu » 12.11.2011 16:05

Kysehän on vain ja ainoastaan taustoista jotka (kantaa siihen ottamatta mikä on sitten parempi) ovat huomattavan erilaisia. Vertaa esim. Mel vs. Finnkaraoken LD:t. Jos asikas siis saa paremman fiiliksen siitä laserdiscin versiosta niin ei sen vaihtaminen nyt niin iso urakka ole :)
kimezu
 
Viestit: 4
Liittynyt: 1.1.1970 02:50
Paikkakunta: Tampere

Re: Heipsi teille!

ViestiKirjoittaja parsatar » 7.11.2013 17:48

Joo manuaaleilla tehdään edelleenkin. Edetään ja eletään. Ihanaa kuunnella asiakkaiden toiveita, sulatella hetken ja katsoa pussin pohjaa. Siis nähdä itse vaivaa, tahtoa taitoa koota oman näköisensä pakki.
Jos on manii on useilla useilla hanii, jos saa ostetuksi tietyn levyn. Asiakkaillakin ( joka ei todella ole ylläri...;) on mielipide, asiantuntemus. Ja säädöt: Ah miten ihanaa on säätää mahtavilla manuaalilaitteilla, pyöritellä dvd:tä ja muistaa koodit itse ulkoa. Mikä muuten pitää ihmisen nuorena? Aivot, joilla on työtä :headph: Kyky ja halu olla koko ajan mukana tässä hetkessä ja näyttää miltä kuulostaa kun hyvä juontaja saa laulajan parhaat puolet esille... eikä edes janojuoma töki! Minua on pyydetty juontamaan useita kertoja baaritiskin takaa, isompiinkin tilaisuuksiin tietokonelaitteilla, en lähde periaatteestakaan. Manuaalimanun siippana. Silti kirjoitin tämän vain siksi että satuin vuosien päästä tälle sivustolle tähän keskustelupuoleen. Päivitinpä tietoja itsestäni, unohtamatta teistä yhtäkään nickiä. Niin lujaa oli vääntö aikoinaan. 8) Laulamisen olen lähes kokonaan lopettanut. Eikä minusta siihen koskaan ollutkaan -- edes karaokelaulajana. Hyvää jatkoa teille kaikille, rakkaudella: :wink: Parsatar
parsatar
 
Viestit: 100
Liittynyt: 1.1.1970 02:23

Re: väite

ViestiKirjoittaja roope » 19.11.2013 15:43

Kyllä täytyy myöntää, että levyillä oli paremmant saundit, kuin mitä nykyisessä laitteessani. Melplayer4. :band2:
Vetäjätkin olivat aluksi vastaan, ettei mitään tietsikkahömppää tarvita.
Mutta, koska meillä on roudattava laitteet jokaiselle keikkapaikalle, niin onhan se mukavampaa kantaa 8000 kappaleen tietsikka kainalossa, kuin raahata niita ld-levypakkeja liukkailla kaduilla!
Kyllä sieltä koneelta saa ihan riittävän makuiset soinnit, mikäli vetäjä osaa käyttää siihen tarkoitettuja laitteita oikein.
Ja kyllähän vetäjä voi edelleenkin pitää pientä showta työssään.
Mutta se on vielä yksi etu tietokonesoitossa, että silloin saa 2-4 laulajaa tunnissa enemmän esiintymään. :D
roope
KJ
 
Viestit: 5
Liittynyt: 1.1.1970 02:16

Re: väite

ViestiKirjoittaja sisu » 27.7.2014 20:13

Tietokoneella tulee välillä kuulultetua seuraavaa lavalle jo ennen kuin toinen biisi on edes kokonaan loppunut, ja koska käytössäkin näkyy kappalaleen aikana ja kappaleen välissä seuraava kappale ja laulaja, niin väkikin tietää olla paikalla kun on oma vuoro.

Eli jos levyillä touhutessa menee kappaleen välissä 1-2 minuttia, niin tossa parhaimillaan alle sekunti, niin kyllä se illassa aika monta laulajaa tekee...
sisu
 
Viestit: 10
Liittynyt: 9.4.2014 02:14


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron